Forsiden Kommende aktiviteter Om Dansk-Estisk Selskab Bliv medlem af Dansk-Estisk Selskab DES-Nyt Afholdte arrangementer DES-scrapbog Kontakt, bestyrelse og vedtægter

Kommende aktiviteter


THE SOVIET STORY
Dokumentarfilm

Onsdag 31. maj 2017 kl. 16-18.
Billet kr. 90. Cinemateket, Gothersgade 55, København.

En dokumentarfilm af Edvīns Šnore. Indledning af historiker og journalist Bent Blüdnikow.

Filmen beskriver sovjetkommunismens masseudryddeler af mennesker med henblik på at skabe ”det ny samfund” og ”det ny menneske” – det sidste kendt som ”Homo Sovieticus”. På baggrund af historiske kilder, film og interviews med førende historikere sammenligner The Soviet Story kommunismen i Sovjetunionen og nazismen under Hitler. Masseudryddelserne i de to lande ligner på mange måder hinanden, med den forskel, at Sovjet begyndte på det langt tidligere. Filmen påviser, at Hitler lod sig inspirere af Lenin og Stalin i kampen mod "modvillige og urene" elementer i befolkningen.

The Soviet Story er en dokumentarfilm fra 2008 af den lettiske instruktør Edvīns Šnore. I Rusland er filmen meget kontroversiel og har bl.a. ført til fordømmelser fra mange politikere og demonstrationer i Moskva, hvor figurer af instruktøren er blevet brændt på bål. Kampen om historien lever.

Edvīns Šnore er fra Letland, som har være udsat for både sovjetisk og nazistisk besættelse. Derfor ligger det ham også på sinde at slå fast, at der set fra en østeuropæisk vinkel ikke er den store forskel på disse to forbryderregimer. I Vesteuropa og andre steder hersker der desværre stadig den udbredte misforståelse, at selvom Hitler og Stalin begge slog mange ihjel, så gjorde Stalin det i det mindste "i en god sags tjeneste". Sagen var ikke god. Hvor slem den var, ses i The Soviet Story.

Yderligere oplysninger: Peter Kyhn på peter@horby.nu eller tlf. +46 702 31 22 80

Arrangør: Dansk-Estisk Selskab. Billet købes ved indgangen - kom i god tid.


Send en e-mail til DANSK ESTISK SELSKAB, hvis du ønsker at blive orienteret per mail, når nye aktiviteter annonceres.